skansens

Direktlänk till inlägg 2 december 2011

Ekströms kylda desserter

Av Anneli - 2 december 2011 23:09


Kan detta vara nått att prova?  Japp...det tror jag absolut   




Ekströms kylda desserter är gjorda på färsk grädde och mjölk – chokladmoussen innehåller äkta choklad, pannacottan äkta vaniljstång och till crème brûléen medföljer riktigt rörsocker.

Ekströms vill att det ska vara enkelt för alla att laga en avancerad dessert, de är serveringsklara på 20 – 40 minuter och behöver inga extra ingredienser. Fokus ligger istället på att tillföra något extra utifrån dina egna behov. Kanske lite färska bär eller vanilj som strös på toppen?

 

Häll ut den kylda chokladmoussen i en skål och vispa upp den med elvisp i ca 3 minuter. Fördela chokladmoussen i fina serveringsskålar och ställ den i kylskåpskallt i ca 20 minuter.

En liten smakbonus! Piffa din chokladmousse genom att strö över minimarshmallows, hackad banan och hackade cashewnötter. Avsluta med att ringla över lite chokladsås. 

 

Häll ut den kylda pannacottan i en kastrull och koka upp den under omröring tills du ser den första bubblan. Häll upp den varma pannacottan i trevliga serveringsskålar. Ställ severingsskålarna kylskåpskallt i ca 40 minuter.

För bästa smak – ta ut pannacottan ur kylen minst 15 minuter före servering. Dekorera gärna med färska hallon.

En liten smakbonus! Toppa pannacottan med färska hallon och skivade jordgubbar. Strö över krossade hårda saltlakritskarameller och det blir en oväntat spännande och läcker dessert.

 

Häll ut den kylda Crème Brûléen i en kastrull och koka upp under omröring tills du ser den första bubblan. Häll upp den varma Crème Brûléen i ugnssäkra serveringsformar. Ställ severingsformarna kylskåpskallt i ca 20 minuter.

Innan servering, strö över rörsocker på toppen av Crème Brûléen och bränn av med en gasbrännare. Det går även att bränna av rörsockret i ugnen. Ställ in ugnen på 275°C och grill. Låt ugnen bli riktigt varm och placera därefter Crème Brûléen på gallret högst upp. Lämna ugnsluckan lite öppen. Ta ut Crème Bruléen och låt stå i ca 3-4 minuter tills allt råsocker har smält. Creme Brûléen måste sedan stelna igen vilket tar ca 15 minuter. i rumstemperatur eller ca 5 minuter i kallt vattenbad.



Välj säsongens bär eller frukt, allt från lingon till passionsfrukt, men gärna med lite syra i smaken. Strö det över eller servera det brevid och du får en frisk smakkombination. Lite överströdda chilliflingor sätter ytterligare fart på smaklökarna.


Vill du också bli testpilot hos Smartson?  Klicka in här 


Ha det gott  

Anneli 





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anneli - 17 april 2012 10:46


Hejsan!    Vill bara berätta att jag flyttat "hem" igen. Till  www.skansens.se  Denna adress funkar fortfarande också (www.maximilian.panatet.se) Ha det gott! Hälsningar Anneli     ...

Av Anneli - 3 december 2011 00:40

Rakar du benen?? Eller använder du vax?? Har du testat Silk-épil 7 Dual Epilator från Braun?        Nya Silk-épil 7 Dual Epilator från Braun är designad för att göra avlägsningen av oönskat hår så effektivt, skonsamt och enkel som möjligt....

Av Anneli - 3 december 2011 00:36

Brukar du ge bort skraplotter? Eller skrapar du dem själv?  Då kan detta vara något för dig       Glädjelotten passar utmärkt som gåva och är perfekt vid alla tillfällen då du vill visa din uppskattning. Glädjelotten ger dig chans att bli ...

Av Anneli - 3 december 2011 00:30

Hallå !   Är du  sugen på att testa en ny videokamera?? I så fall så ska du anmäla dig som testpilot hos Smartson   Canon Legria HF M406 erbjuder flera funktioner som ger dig möjlighet att filma och skapa en färdig film direkt i kameran. Här ...

Av Anneli - 23 oktober 2011 21:26

Hejhopp !   Jag har anmält mitt intresse till att få prova hårstylingprodukter från HYPEby MOOD via Smartsom. Det är inget märke som jag känner igen alls - så jag hoppas att jag blir utvald som testpilot... ....spännande    Jag använder ju ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards